Kul om Solcellspaket

Roligt om solcellspaket

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om solpaneler och solcellens utveckling. Här kommer det finnas en del bilder och intressanta texter rörande solenergi och solcellspaket.

Förutom detta presenteras komiska citat eller intressanta detaljer om solcellen och solcellens utveckling. Man kan aldrig veta för mycket om solcellspaket eftersom solceller är framtidens energi.

Första solceller

Första solceller Den första solcellen togs fram redan 1839 av fransmannen Edmond Becquerel som visade att man kunde skapa en ström med hjälp av solljus.

Första användbara solcellen

Första använda solcellen Den första riktigt användbara användningen av solceller var i rymden när satelliten Vanguard skickades upp år 1958.

Priset på solcellspaneler

Priset på solcellspaneler Priset på solcellspaneler har under de senaste 50 åren stadigt sjunkit räknat i kostnad per effekt. på 1970-talet kostade varje Watt motsvarande USD 80 och 2015 kostande en Watt 0.30 dollar.

Inströmmad soleffekt

Inströmmad soleffekt Den inkommande soleffekten i Sverige är upp till 1000 Watt per kvadratmeter i Sverige på sommaren.

Solenergi i Sverige

Solenergi i Sverige Den inkommande solenergin på varje kvadratmeter i Sverige är omkring 1000 kWh/år.

Verkninggrad för solcellspaneler

Verkninggrad för solcellspaneler Verkningsgraden för vanliga kommersiella solceller ligger på cirka 20% vilket gör att den användbara solenergin är omkring 200 kWh/m²·år.

Rekord i Verkningsgrad

Lustigt om solpanel De bästa tunnfilmssolcellerna har en verkningsgrad av 22.4%. De bästa organiska solcellerna har en verkningsgrad av 17.3%. 46.1% verkningsgrad lyckades ett forskarlag uppnå genom en 4-lagers solcell som tyvärr inte kommer att kommersialiseras pga höga tillverkningskostnader.

Elbilar

Elbilar Totalt kör alla bilar i Sverige cirka 6 miljarder mil. Om dessa i framtiden ska vara elbilar motsvarar detta ett energibehov av cirka 10 TWh.


De bästa solcellspaketen finns hos


Allt intressant om solcellspaket

Här finns allt som du behöver veta om solceller och solcellspaket men också en del kul och intressant om solcellsinstallationer.Meny - Solcellspaket
Till förstasidan på www.solcellspaket.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter